Vi på Supstop.se har testat de nya modellerna av våra två storsäljare från Aqua Marina. De handlar alltså om modellerna Breeze och Fusion. Vi som testat brädorna är Sara (55kg) och Adam (87kg). Testet gjordes i en lugn insjö i närheten av Stockholm.

Aqua Marina Breeze

Breeze är ett uppblåsbart bräda som kan pumpas upp till 15 PSI, med en luftvolym på 200 liter. Brädan har måtten 275 cm lång, 75 cm bred och 13 cm tjock, vilket gör den perfekt för mindre nybörjare väger 65 kg eller mindre. Brädan levereras komplett med allt som behövs för att börja paddla, alltså en paddel i aluminium, en pump med tryckmätare, fenor, en väska och en leash (koppel). När vi packade upp brädan märkte vi att den nya förpackningen har förbättrats avsevärt och kvaliteten är toppklass. Dessutom är designen riktigt snygg.

Brädan väger bara 7,5 kg vilket är en riktigt låg vikt för en uppblåsbar SUP, vilket gör att även de yngsta klarar att bära med sig brädan ner till stranden. Pumpen har också förbättrats vilket nu halverar tiden det tar att pumpa upp brädan, dock krävs lite arbete för att uppnå den rekommenderade trycket på 15 PSI. Men vi tror det kommer gå betydligt enklare gång två och tre vi gör detta. Det är dock väldigt viktigt att se till att få upp trycket till 15 PSI, för det är först då SUP’n börjar bete sig exakt så som det är tänkt i vattnet.

Efter att vi pumpat upp brädan och fått ner den i vattnet var det dags att börja paddla. Vi var båda överens om att kontrollen och styrförmågan känns riktigt bra, dock märks det att Adam är för tung för brädan. Medans den passar perfekt för Sara som upplevde att hon fick ut mycket av brädan och att den både var lätt att manövrera samt gick att få upp i bra fart utan att känna någon obalans.

Vi väljer att rekommendera Breeze till dig som väger under 65 kg och vill ha en riktigt prisvärd SUP som fungerar kanon i lugnt vatten. Att den dessutom är lätt och enkelt packas ner i medföljande väska är också kanon för dig som gillar att ta med dig din SUP till olika sjöar.

Flytkraft: ★★

Stabilitet: ★★★

Styvhet: ★★

Manövrerbarhet: ★★★★

Aqua Marina Fusion

Fusion är SUP som rekommenderas för paddlare upp till 100 kg. Även denna är uppblåsbar med en volym på 290 liter och kan pumpas upp till 15PSI vilket ger mycket stabil bräda som kan användas av alla! Brädan har måtten 315 cm lång, 76 cm bred och 15 cm tjock, vilket medför en högre flytkraft än Breeze, vilket också gör brädan betydligt snabbare.

Brädan väger 8,4 kg, vilket är lite tyngre än Breeze, men fortfarande ingen tung bräda. När vi packar upp brädan får vi samma känsla som när vi packade upp Breeze, den nya förpackningen är riktigt trevlig och även här får du med allt du behöver för att komma igång och paddla direkt. Det tar oss ca. 6-7 minuter att pumpa brädan till det rekommenderade trycket på 15 PSI. När vi fått brädan i vattnet enas vi snabbt om att det känns en stor skillnad mellan Fusion och Breeze. Med Fusion får vi mycket mer stabilitet i vattnet vilket gör det möjligt att både paddla snabbare och stadigare. Även Adam med sina 87 kg känner verkligen att flytkraften finns där och känner att brädan passar perfekt. Också Sara, fast hon väger mycker mindre tycker att Fusion passar henne perfekt. Vi är båda överens om att Aqua Marina Fusion är den perfekta Allround SUP’n. Den beter sig riktigt bra i vattnet, ger bra kontroll både vid lugna paddlingar och i högre farter. Dessutom går det snabbt att både packa upp och packa ner brädan i väskan vilket gör den väldigt smidig att ta med sig, vilket vi uppskattar. Sammanfattat är Aqua Marina Fusion en perfekt bräda för ALLA paddlare. Den kan användas till alla typer av paddling och av alla typer av paddlare. Från juniorer på 40 kg upp till seniorer på 95 kg, helt perfekt!

Flytkraft: ★★★★★

Stabilitet: ★★★★

Styvhet: ★★★★

Manövrerbarhet: ★★★★